Mmm, chocolade ... dat
smaakt naar meer!
Dat is een heel leuk
thema. In de eerste les mochten we
geblinddoekt proeven
van pure chocolade, melkchocolade en witte chocolade.
Dat was niet echt gemakkelijk.
We maakten ook aan de hand van een filmpje op Karrewiet kennis met fair trade chocolade.
Pieter Embrechts trok naar Ghana in Afrika om te weten te
komen hoe fair trade chocolade
tot stand komt. De boeren die de cacaobonen trekken ,krijgen
bij fair trade chocolade
een eerlijke prijs voor hun harde werk.
Woensdagvoormiddag mochten we een kijkje nemen achter de
schermen in bakkerij Ryckeboer.
Bakker Jonas zou ons tonen hoe chocoladefiguren gegoten
worden. Wat we echter niet
wisten , was dat we zelf chocoladefiguren mochten
gieten. Heel leuk !!!!
Sommigen mochten
ook een bloempje van marsepein maken .
We hebben zelfs een liedje gezongen voor bakker
Matthias die jarig was. Het was een super leuke voormiddag.
Hier zie je ons aan het werk . Het begint met de handen wassen ...